Sunday, 18 March 2012

Friday, 4 November 2011

my sweet birthday 19 years old

salam :)
hehe happy birthday to me
happy birthday to me
happy birthday to aina
happy birthday to me!!!
huhuhuhuu..menyanyi sakan

tanggal 26/10/2011 bersamaan hari rabu adalah merupakan tarikh lahir aku..hehe
tahun ni tahun last aku celebrate tahun depan puluhan pulak! huh! cepat jek masa berlalu..pejam celik pejam celik dah besar aku rupanya kan? hahaha besar ke!?

birthday aku sweet sangat sebab my love yang plan semua..cehh bersubahat dengan mama, kakak, adik aku pulak tuh! sabar je aku masa tu taw!
hisshh rasa macam nak tampar sorang-sorang je masa tu.. hehe mama aku tak lah

see!!!!
this is my cake :)

comel kan?
ada powerpuff gitu..

ada kfc!! nyum2!!
thanks ye my love buat semua ni :)


missed my natural brown


salam..
you know what i mean? :(
aku rindu gile dekat color natural brown dulu..


huwaaaa~~ sedihnye !!!
tapi tak apa laa demi cita-citaku kan..cewahhhhh :p

Friday, 21 October 2011

milik kita

Jika sesuatu itu milik kita. sesulit apapun jalannya. apapun rintangannya. pasti akan jadi milik kita. kerana memang untuk kita. Tapi, jika sesuatu itu bukan milik kita. walaupun mudah jalannya, walaupun bersusah payah kita ingin mendapatkannya tidak akan pernah jadi milik kita. kerana memang bukan untuk kita.

Sunday, 16 October 2011

apabila tuan blog ini dah naik minyak

assalamualaikum..

huhu dah lama tak menulis blog ni.tiba tiba ada seru lah yang membuat aku nak menulis blog kali ni. hehe senyum tak perlu kata apa apa.  okay first of all aku nak mintak maaf kepada sesiapa yang terasa okay apabila tuan blog ini dah naik minyak. huhu anyway kosong-kosong ye??!

sebenarnya aku malas la nak layan benda benda hal remeh temeh ni. rimas tahu tak? aku tak kacau kau so jangan la kacau aku. tapi if sekali je kau buat macam tu eh sorry la kirim salam jauh2 la okay? hehe jelas tak? 

sebenarnya apa lagi yang kau tak puas hati dengan aku lagi ni ha? aku dah pikir sedalam dalam lubang tikus tahu tak apa lagi yang kau tak puas lagi dengan aku ni. haissh masalah betul la spesis manusia macam ni. sesabar sabar aku pun ada limit jugak tau! aku dah lama bersabar dengan kau la #$%^$^&%!! jangan kacau aku lagi boleh tak??!! bunga dengan kumbang tu bukan seekor la wee~ 

mulut kau tu cantik sikit la bila berkata2 okay.  perangai jangan macam budak-budak baru nak naik laa. huhuhu tajam betul lidah aku bila tuan tanah blog ini dah naik minyak! :D 
aku ni yang tak tahu apa apa jangan nak salahkan aku pulak. haih tak memasal aku ni yang jadi mangsa jerat percintaan kau orang la.

aku bukan apa cakap macam ni, cuma aku dah lama bersabar dengan perangai kau yang tak matang lagi tu. kau nak dia sangatkan? kau tanya la tuan punya badan yang kau nak sangat tu! dia nak ke dekat kau? haa yang tu aku cuma senyum tak perlu kata apa apa..hehe 

sometimes we have to release a small thing to get something big! remember that..you guys are not worth my precious time~

tolong laa jadi perempuan tu behave sikit perangai. jangan main nak tembak orang lain sesuka hati kau tu je. molek sangat ke perangai macam tu? jadi orang tu punyai la tamadun sikit. come on la wee. please behave yahh!! 

god puts people in your life for a reason, and remove them for your life for a better reason.

aku tak kisah la kau tu nak buat apa tapi yang kau dok sibuk2 kisah aku dahh kenapa?? isshh geram betul la aku aw (GERAM TERGULING-GULING)..
dah la jangan nak terhegeh-hegeh lagi pada tut. jangan main sumpah-sumpah okay nanti termakan sumpah sendiri kang tak pasal-pasal. kisah pulak aku.. hehe jangan sentap pulak! awak-awak awak jangan la busybody pasal saya lagi okay? hug and kiss. muahmuah!

Tuesday, 16 August 2011

gula kapas warna pink

start dengan bismillah dulu..hehehe..hmm dah lama xupdate blog kesayangan aku sorang nih..kesian pulak aku tengok la so today aku nak citer pasal gula kapas & alang2 tuh buat senaman jari jemari aku nih..yelah kan jari nih asyik menaip keypad dekat handphone je sesekali mahu jugakk menaip keypad laptop nih hehe..ops mulot aku nih gremeng2 sampai terlupa nak bagitahu tajuk utama ape dia hehe.

cube korang teka kenapa aku pilih tajuk gula kapas untuk entry kali nih? huhu..
sebenarnya kan..sebenarnya kan..aku suka sangat makan gula kapas ni..lagi2 color dia pink..fuhh memang mables lahh kan..masa kecik2 dulu kalau pergi jalan-jalan dengan family aku aku mesti nak beli gula kapas..tapi tengok tempat jugak lah kan?ye tak?huhu..kalau xdapat memang macam ape laa kan riak muka aku masa tuh.budak kecik biase laa kalau xdapat ape yang dia nak mule laa nak mengembeng sana sini..hehe aku lah tuh...erk!haha..tergelakkk aku bila teringat zaman kanak2 riang dolu dolu..haha


kenapa aku pilih gula kapas?urmm terliur aku bila teringat gula kapas yang gebu2 tuh..ee geramnya aku..kalau lah gula kapas tuh ada kat depan mata aku sekarang memang aku tak menaip laa.haha.aku pergi gasak makan gula kapas tuh sampai tertidurr.haha.gula kapas sedap taw kawan2 kalau nak tahu..urm memang laa manis kan?tapi aku sarankan kalau korang nak makan gula kapas tuh berpada2 lah kan.kang xpasal2 ade penyakit yang tak diundang kang bersarang kat dalam badan korang tuh.cehh pandai menasihatkan orang.haha.aku pun sama jekk padahal.2x5 jek kot.huhu.




haa yang kat belah atas nih laa gula kapas yang selalu aku beli kat kedai2 tuh.nampak tak?nampak tak?hehe color pink kan?


teringat zaman kecik2 aku dulu.huhu.

bila dah besar nih makin suke pulakk makan gula kapas ni.hehe.mana tak nye si dia yang belikan.huhu.aku on je kalau orang dah belanja nih.haha.terima kasih sayang kerana memahami kerenah ku ini yang mengade2.kalau korang nak tahu kan masa 1st time si dia belikan aku gula kapas kan aku xmakan pun gula kapas tuh taw.hehe nak tahu kenapa?jap2 aku nak gelak dulu.hahahaha..sebab aku terasa sayang sangat nak makan pemberian dari buah hati aku tuu.huhu.sampaikan aku peluk gula kapas aku tu time aku tidur.dekat seminggu aku xmakan gula kapas tuh!!agagaga.pernah sekali si dia belikan aku gula kapas sampai 4 bungkus!mak haih!terperanjat aku time tu taw.haha.yang tolong makan mama aku,adik2 aku.huhu.3 bungkus lagi tuh aku yang dok telan sampai habis.huhuhu

okeylaa dah cukup senaman buat jari jemari aku dah nih.mata pun dah berat semacam jekk nih.jumpe lagi(aku suka ayat nih.hehe)




p/s: selamat berpuasa, selamat berbuka & selamat bersahur semua !!

Tuesday, 12 July 2011

sing with me

i need another story 
something to gets off my chest
my life is kinda boring
need something that i can confess

til'all my sleeves are stained red
from all the truth that i've said
come by it honestly i swear
thought you saw me wink no
i've been on the brink so

so tell me what you want to hear
something that'll light those years
sick off all the insincere
so i'm gonna give all my secrets away

this time
don't need another perfect lie
don' care if critics ever jumps in line
i'm gonna give all my secrets away

my god
amazing how we got this far
it's like we're chasing all those stars
who's is driving shiny big black cars

and everyday i see the news, all the problems we could solve
and when a situation rises, just write it into an album
seen it straight to go
i don't really like my flow, no, so

so tell me what you want to hear
something that were like those years
sick off all the insincere
so i'm gonna give all my secrets away

 this time
don't need another perfect lie
don' care if critics ever jumps in line
i'm gonna give all my secrets away 

oh, got no reason, got no shame
got no family i can blame
just don't let me dissappear
i'mma tell you everything

so tell me what you want to hear
something that were like those years
sick off all the insincere
so i'm gonna give all my secrets away

this time
don't need another perfect lie
don' care if critics ever jumps in line
i'm gonna give all my secrets away

so tell me what you want to hears
something that were like those years
sick off all the insincere
so i'm gonna give all my secrets away

this time
don't need another perfect lie
don' care if critics ever jumps in line
i'm gonna give all my secrets away

 all my secret away 
all my secret away